Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/01/2020 - 17:47

39 μετανάστες έφθασαν με βάρκα στην περιοχή της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη

Υλοποιούνται οι υποσχέσεις για φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων...

Αφίξεις...

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ΔΕΗ Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

... και η μόνιμη προσπάθεια των μεταναστών να φύγουν από το νησί μας με κάθε τρόπο

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 35 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Μυτιλήνης, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος προμήθευσε στον 23χρονο δήλωση απώλειας ταξιδιωτικού εγγράφου που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στην ενδοχώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα (01) ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μοιράσου το άρθρο!