Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/08/2019 - 16:53

95 πλαστά πτυχία Αγγλικών στη Λέσβο και... οι έρευνες συνεχίζονται!

Επίσημη ενημέρωση από την Ασφάλεια Μυτιλήνης για το θέμα που αποκάλυψε το Lesvosnews.net - Μέχρι τώρα 95 πλαστοί τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και καιρό είχαμε αναφέρει ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι τεράστιο καθώς από την αρχή υπήρχαν εκτιμήσεις ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα τις 100 περιπτώσεις. Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ασφάλεια Μυτιλήνης:

Καταγγελίες για χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αμφιβόλου γνησιότητας σε σπουδαστές στη Λέσβο, διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, σε ενενήντα πέντε (95) περιπτώσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία στη Λέσβο, διαπιστώθηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ βαθμολογιών που ανακοινώθηκαν επίσημα σε υποψηφίους, μετά το πέρας εξεταστικής διαδικασίας. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας  πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης, τελούμενα κατ’ εξακολούθηση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
 

Μοιράσου το άρθρο!