Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/08/2019 - 07:37

Αίμα στην Μόρια - Νεκρός ανήλικος πρόσφυγας

Ένας νεκρός δύο τραυματίες στο ΚΥΤ Μόριας

Ένας ανήλικος πρόσφυγας είναι το αποτέλεσμα της αιματηρής συμπλοκής το βράδυ του Σαββάτου στο ΚΥΤ Μόριας στην πλευρά των ανηλίκων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχουν και δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 βράδυ όταν ομάδες νεαρών προσφύγων για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν στην ασφαλή προστατευόμενη ζώνη ανηλίκων (safe zone) της Μόριας. Για περισσότερο από μια ώρα επικράτησε γενική αναστάτωση και συγκρούσεις με πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα. Και ο νεκρός και οι οι δυο τραυματίες είναι αφγανικής καταγωγής. 

 

Η Μόρια πλέον  φιλοξενεί 9.300 άτομα δηλαδή όσα και πριν τη συμφωνία με την Τουρκία το 2016. Συνολικά στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι (ΚΥΤ, Καρά Τεπέ, ΠΙΚΠΑ, διαμερίσματα) από τους οποίους οι 4.000 θα μπορούσαν να φύγουν από το νησί αφού πρόκειται για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τις οικογένειες τους.  Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άμεση προοπτική αποσυμφόρησης του νησιού. Με βάση τις πληροφορίες η επόμενη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και αφορά μόλις 139 άτoμα που θα μοιραστούν σε 12 δομές!  Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό...

Αξίζει να τονιστεί στην ασφαλή πτέρυγα ανηλίκων της Μόριας μένουν περίπου 600 ανήλικοι , αριθμός τετραπλάσιος από τη δυναμικότητα των δομών.

 

------

 

up date διαβάστε εδώ 

 

up date 2  διαβάστε επίσης :

Σοκαρισμένη η Υπάτη Αρμοστεία από τη δολοφονία του αγοριού στη Μόρια - Επείγουσα έκκληση για μεταφορά των παιδιών από τη Μόρια 

Μοιράσου το άρθρο!