Ανήλικοι με «μαϊμού» χαρτιά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης – Προσπάθησαν να πετάξουν για Αθήνα και συνελήφθησαν
Στη σύλληψη τριών ανήλικων αλλοδαπών προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής (15 Φεβρουαρίου 2026) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μυτιλήνης, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον αερολιμένα του νησιού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι τρεις ανήλικοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, παρουσιάζοντας κατά περίπτωση δελτία αιτούντος ασύλου ως ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα αυτά ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.
Τα πλαστά πιστοποιητικά κατασχέθηκαν επιτόπου, ενώ σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται αν υπήρξε εμπλοκή κυκλώματος που προμήθευσε τα έγγραφα.