Αποκριάτικη νύχτα με… χειροπέδες στη Μυτιλήνη – Δύο συλλήψεις για εκκωφαντική μουσική
Η παραμονή της μεγάλης αποκριάτικης Κυριακής στη Μυτιλήνη είχε κέφι, μουσική και κόσμο στους δρόμους. Όμως σε δύο περιπτώσεις το γλέντι φαίνεται πως ξέφυγε από τα επιτρεπόμενα όρια και η βραδιά κατέληξε με συλλήψεις.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των συνηθισμένων περιπολιών που εντείνονται τέτοιες ημέρες λόγω της αυξημένης νυχτερινής κίνησης.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι σε δύο διαφορετικά καταστήματα είχαν τεθεί σε λειτουργία μουσικά όργανα με ένταση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. Η υπέρβαση επιβεβαιώθηκε έπειτα από σχετική μέτρηση.
Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη άνδρας που εκείνη την ώρα βρισκόταν ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ο ίδιος ο ιδιοκτήτης καταστήματος, καθώς η δυνατή μουσική φέρεται να διατάρασσε την κοινή ησυχία.
Η προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.
Και έτσι, ενώ η πόλη ετοιμαζόταν για την κορύφωση των εκδηλώσεων, δύο επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο ελέγχων, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα και τις πιο θορυβώδεις νύχτες της χρονιάς υπάρχουν κανόνες.