Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/04/2021 - 19:41

Το απόρρητο σήμα για το σοβαρό επεισόδιο στη Λέσβο (βίντεο)

Το ΟPEN αποκαλύπτει το απόρρητο σήμα του Λιμενικού για το σοβαρό επεισόδιο στη Λέσβο

Aπόρρητο έγγραφο του Λιμενικού στο οποίο περιγράφεται καρέ – καρέ η απόπειρα εμβολισμού ελληνικού περιπολικού από τουρκική ακταιωρό, πριν από 8 ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, αποκάλυψε στο δελτίο του το ΟPΕΝ.

 

Συγκεκριμένα, στην αναφορά τονίζεται πως στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου το σκάφος 050 του λιμενικού εντόπισε νότια της Λέσβου βάρκα με 35 μετανάστες κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να την συνοδεύει

 

Για ώρες το ελληνικό περιπολικό παρακολούθησε στενά τις κινήσεις των Τούρκων. Τελικά μετά τις 4:30 τα ξημερώματα οι Τούρκοι επιχείρησαν πολλές φορές να σπρώξουν την βάρκα με τους μετανάστες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς να τα καταφέρουν.

 

Τότε, όπως αναφέρεται στο σήμα του λιμενικού, μια δεύτερη τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε και άρχισε να πλησιάζει και να κάνει επικίνδυνους και τελικά να χτυπήσει όχι μια αλλά δυο φορές στα πλευρά της πρύμνης του ελληνικού περιπολικού.

Για τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις έχει ενημερωθεί με επιστολή  η Κομισιόν ενώ την Τρίτη 6 Απριλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ταξιδεύει στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις προϋποθέσεις για την επανάληψη της συνεργασίας ΕΕ-Άγκυρας.

 

 

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:

Μοιράσου το άρθρο!