Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/01/2013 - 06:55

Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το θάνατο της 46χρονης στη Μυτιλήνη

Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το θάνατο

Απομακρύνεται η πιθανότητα του βίαιου θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας, στην υπόθεση της 46χρονης Δέσποινας Αντ., που βρέθηκε νεκρή στα Μπλόκια της Μυτιλήνης, από περιπατητή την Παρασκευή το πρωί.
Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, αρχικά είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρχές ασφαλείας του Λιμεναρχείου που διενεργούν την προανάκριση, αφού βρέθηκε μέσα στη θάλασσα μπρούμυτα και σχεδόν γυμνή, με εκδορές στα χέρια και το πρόσωπο, που πιθανόν να προκλήθηκαν από τα βράχια.

Η 46χρονη που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι της, την Πέμπτη το πρωί και μάλιστα ο σύζυγός της δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία.
Η ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής και η ιατροδικαστική εξέταση του άψυχου σώματος, έριξε -εν μέρει- φως στην υπόθεση, αφού διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό σε θαλασσινό νερό, ενώ δεν υπάρχουν εμφανή ίχνη βίας ή βίαιης ενέργειας.
Παρολ αυτά, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, αφού εστάλη γενετικό υλικό της γυναίκας και άλλα ευρήματα σε ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει τοξικολογική εξέταση και τεστ DNA, για να αποκλειστεί παντελώς το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα βιασμού ή άλλης μορφής επίθεσης.
Οι εκτιμήσεις των Αρχών πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο θάνατος της Δέσποινας Αντ. πιθανότατα οφείλεται σε αυτοκτονία ή ακόμη κάτω από ορισμένες συνθήκες και σε ατύχημα. Φυσικά, για είκοσι μέρες ακόμη έως ότου ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.



Μαρία Χατζηγεωργίου / εφημερίδα Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!