Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/10/2021 - 17:05

Αυτός είναι ο 34χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS - Είχε έρθει στη Λέσβο το 2018

ΔΕΗ

women

up date

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αφορά ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο Εισαγγελέας στον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στον ISIS.

Ο Ιρακινός για τον οποίο υπήρξε πληροφόρηση από ξένες υπηρεσίες στις διωκτικές αρχές ότι είχε εμπλοκή με την ισλαμιστική οργάνωση, φαίνεται πως ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο 34χρονος.

---

 

αρχική ανάρτηση 

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάζεται ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη χθες Δευτέρα (04.10.2021) στην Ομόνοια, μετά από πληροφορίες ότι είναι μέλος των ISIS.

Ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες ξένης υπηρεσίας ότι αναζητείται ένας Ιρακινός ως μέλος των ISIS, με τις ελληνικές αρχές να ταυτοποιούν τα στοιχεία του.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας. Ο φερόμενος ως μέλος του ISIS κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυτήν διενεργήθηκε και έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.

 

Ποιος είναι ο 34χρονος

Ο συλληφθείς Ιρακινός ήρθε στην Λέσβο το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους, ενώ έχει κάνει αίτηση στη χώρα μας για χορήγηση ασύλου, που όμως απορρίφθηκε δύο φορές.

Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί. Σημειώνεται πως το ένα του πόδι είναι ακρωτηριασμένο και περπατάει χάρη σε τεχνητό μέλος.

Μοιράσου το άρθρο!