Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/06/2021 - 11:38

Δήμητρα της Λέσβου: Η "μάχη" για τη στήριξη της κατηγορίας

Τα βίντεο και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Οι επόμενες κινήσεις της οικογένειας της Δήμητρας που βλέπει ξεκάθαρη εγκατάλειψη.

Έτοιμη να συμβάλει στην απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της Δήμητρας της Λέσβου δηλώνει η οικογένεια, η οποία αναμένει τη στιγμή που θα μπορέσει να συμμετέχει ενεργά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η οικογένεια αισθάνεται θλίψη και αγανάκτηση γιατί ο άνθρωπος της κείτονταν στο δρόμο για δύο, και παραπάνω, ώρες. Είναι θέμα ηθικής αλλά και για τη μνήμη του ανθρώπου που έφυγε, οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν» αναφέρει η πληρεξούσια δικηγορος Λίλα Ραγκούση. Μιλώντας στο NEWS 24/7  και στην Αντωνία Ξυνού  αναφέρει ότι έχει δηλώσει την πρόθεση των συγγενών της Δήμητρας να υποστηρίξουν την κατηγορία ως πολιτική αγωγή, όταν το επιτρέψει η δικονομία, ενώ σκοπεύουν να κινηθούν τόσο ποινικά όσο και αστικά σε βάρος των υπαιτίων.

Αν και οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θανατηφόρο τροχαίο κι αφού το χειρισμό θα έχει αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οικογένεια έχει ήδη προχωρήσει στο διορισμό τεχνικού συμβούλου για να συντάξει εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης τόσο για το τροχαίο όσο και για την ιατροδικαστική έκθεση που έχει συνταχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να αναδείξει -όταν έρθει η σειρά της να τοποθετηθεί- όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το χρόνο που χάθηκε από την ημέρα θανάτου μέχρι σήμερα. «Το γεγονός ότι η νεκροψία - νεκροτομή διενεργήθηκε ύστερα από 40 ημέρες, είναι από μόνο του ένα ζήτημα για το αν έχουν υπάρξει αλλοιώσεις. Όλα μένουν να διευκρινιστούν άμεσα» αναφέρουν πηγές.

"Ξεκάθαρη εγκατάλειψη"

Οι ίδιες δε, υποστηρίζουν πως οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικοακουστικό υλικό από διάφορες κάμερες της περιοχής στο Παλαιό Φάληρο. Αν και -όπως φαίνεται- σε αυτό δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του θα στη φόρου τροχαίου, ωστόσο φέρεται να απεικονίζεται το αυτοκίνητο λίγες στιγμές μετά.

«Ο συλληφθείς δεν αρνήθηκε την κατηγορία όταν προσήχθη και δεν βοήθησε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη εγκατάλειψη» επισημαίνει η Λίλα Ραγκούση προσθέτοντας πως ο συλληφθείς δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να προσεγγίσει την οικογένεια. Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το στάδιο πάντως, φαίνεται πως δεν έγινε καμία ενέργεια για να βοηθηθεί η Δήμητρα αφού χτυπήθηκε, ενώ διερευνάται αν ο δράστης ενήργησε μόνος του μετά το τροχαίο ή είχε τη βοήθεια δικού του προσώπου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο έλαβε χώρα την 9η Απριλίου, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Ένα άτομο αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρό στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, αφού παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Ακολούθησε ανακοίνωση της Τροχαίας με την οποία ζητούσε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση της σορού.

Το επόμενο διάστημα, εντατικοποιήθηκαν και οι έρευνες της Δήμητρας μέσω του Silver Alert, σύμφωνα με το οποίο αγνοείτο από τις 6 Απριλίου, ενώ τελευταία φορά την είχαν δει στην περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο!