Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/07/2022 - 17:52

Δύσκολη η κατάσταση στη Βρίσα - Εμπρησμός ή αναζωπύρωση;

Σταθμός συγκέντρωσης στον Πολιχνίτο

Εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη Βρίσα.  Η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον οικισμό της Βρίσας.  Με μεγάλη προσπάθεια της αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής.  Μάλιστα χρειάστηκε και συνδρομή ασθενοφόρου για να παραλάβει ηλικιωμένη γυναίκα.   

Όλα ξεκίνησαν αργά το μεσημέρι όταν υπήρξε "αναζωπύρωση" στην περιοχή της Λαγκάδας. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες δεν πρόκειται για αναζωπύρωση αλλά για εμπρησμό. Σε δηλώσεις τους τόσο ο Βουλευτής κ. Χ. Αθανασίου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Κουφέλος τόνισαν ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εμπρησμό καθώς έχουν αναπτυχθεί πολλές εστίες.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πέντε αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο. 

Αξίζει να τονιστεί ότι σήμερα το πρωί όλοι θεωρούσαν ότι είχε γραφτεί ο επίλογος της μεγάλης φωτιάς στα Βατερά. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί με τα εναέρια μέσα μέχρι να πέσει το σκοτάδι η αυριανή ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας.  Ο μεγάλος κίνδυνος είναι αν η φωτιά περάσει από την πίσω πλευρά του Πολιχνίτου προς το δάσος των Βασιλικών. Εφιαλτικό σενάριο που κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει...

 

 Νωρίτερα μήνυμα από το 112 - Εκκενώθηκε ξανά η Βρίσα 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Βρίσα της Λέσβου να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies  »

 

 Ανακοίνωση από το Δήμο Δυτικής  Λέσβου: 

Σταθμός συγκέντρωσης το Στάδιο Πολιχνίτου

➡️Τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε ανάγκη:

6992270124 Υπεύθυνη στο Στάδιο

6946906011 Πολιτική Προστασία

2253 3 50230 Δήμος

Μοιράσου το άρθρο!