Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/10/2020 - 13:40

Εικόνα «πολέμου» έστησε η Αστυνομία στην προκυμαία Μυτιλήνης

Επισκιάστηκε ο εορτασμός της επετείου του 40: Έργα και ημέρες της ηγεσίας της τοπικής αστυνομίας

Επισκιάστηκε ο εορτασμός της επετείου του έπους του 40 από τους άστοχους χειρισμούς της ηγεσίας της τοπικής Αστυνομίας η οποία στην προσπάθεια της πριν από λίγο να αποτρέψει μηχανοκίνητη πορεία με σημαίες ούτε 50 ατόμων, απέκλεισε με κλούβες και ΜΑΤ την προκυμαία από τη Νομαρχία μέχρι το Τελωνείο της Μυτιλήνης! Προβάλλοντας το αιτιολογικό του κορονοϊού όταν όλες τις άλλες μέρες δεν δείχνει την ανάλογη ευαισθησία!

Η εικόνα «πολέμου» με τους αστυνομικούς και τα αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, προκάλεσε αναστάτωση σε όσους πολίτες και οικογένειες βρισκόταν στην προκυμαία. Μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς σημειώθηκε μποτιλιάρισμα στην αγορά και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, καθώς δεν γινόταν παρέλαση για να μείνει αδικαιολόγητα κλειστή η Κουντουριώτη. Άλλωστε η πορεία των ατόμων με τις σημαίες έγινε από τα στενά προς το Μακρύ Γιαλό αλλά η προκυμαία συνέχιζε να παραμένει αποκλεισμένη.

Η ολιγάριθμη ομάδα των ατόμων που πιθανώς να ανταποκρίθηκαν σε συντονισμένη πρόσκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώθηκε το πρωί στην προκυμαία με την αστυνομία να διαθέτει μεγάλη δύναμη για να τους αποτρέψει.

Πρόκειται για χειρισμούς που είχαν ως συνέπεια την πόλωση του κλίματος επισκιάζοντας σε μια μέρα επετείου που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το πώς κατάφεραν με πενιχρά μέσα μια χούφτα Ελλήνων όταν ενώθηκαν με ομοψυχία το 1940 να εξοβελίσουν τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στη Μυτιλήνη αν και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Αθήνα της παρέχει πλήρη κάλυψη.

 

 Στρατής Σαμιώτης /

εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!