Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/01/2016 - 07:03

Έκαναν τους μετανάστες πρόσφυγες (βίντεο)

Σπείρα διακινητών που πλαστογραφούσε έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και τα εφοδίαζε σε μετανάστες ώστε να καταφέρουν να περάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.Οι δουλέμποροι, μέλη κυκλώματος, εντόπισαν τους μετανάστες που δεν είχαν έγγραφα, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τους έδωσαν τα πλαστά σημειώματα, τα οποία πιστοποιούσαν ότι ήταν πρόσφυγες και τους έβαλαν στο ίδιο τουριστικό λεωφορείο με άλλους 15 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στην οδό Αχαρνών το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο. Ενημερώθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών που κατά την έρευνα ξεσκέπασε την παράνομη δράση του κυκλώματος.

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ, οι διακινητές έβαλαν φωτογραφίες των μεταναστών στα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει και τα οποία έφεραν σφραγίδες από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες Λέρου, Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου.

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος, έναν Αφγανό και έναν Ιρακινό, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν δώσει τα πλαστά έγγραφα στους παράτυπους μετανάστες.

 

 

Δείτε το βίντεο με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Σπείρα διακινητών που πλαστογραφούσε έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και τα εφοδίαζε σε μετανάστες ώστε να καταφέρουν να περάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο!