Αστυνομικό Ρεπορτάζ

29/08/2020 - 17:08

Έκτακτο - Ενεργοποιήθηκε το 112 στη Λέσβο - Μήνυμα για Covid 19

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (μετά τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο) ενεργοποίησε το "112" προκειμένου να προειδοποιήσει τους πολίτες για την υποχρεωτική χρήστη της μάσκας σε όλους τους χώρους (και στους εξωτερικούς που ισχύει από σήμερα το πρωί).

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενεργοποίηση του 112 ειδικά  και αποκλειστικά για τη Λέσβο.

Το μήνυμα από το "112" ήταν γραπτό και ηχητικό, σε ελληνικά και αγγλικά. 

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Λέσβου σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου (29-08-2020) αναφέρει:

 

δσσδ

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα

Η εν λόγω ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να μπορέσει όμως να διασφαλιστεί και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων (σε περίπτωση που δεν έκαναν λήψη του μηνύματος) πρέπει οι κάτοχοι τους πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά όσοι δεν διαθέτουν smart phone θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά. Για να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν πρώτον τους κατόχους smart phone, που εάν δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι όμως δεν έχουν έξυπνα κινητά, πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Μοιράσου το άρθρο!