Αστυνομικό Ρεπορτάζ

26/01/2023 - 14:10

'Έκτακτο - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Η κακοκαιρία πλησιάζει και στην Λέσβο.... Πριν από λόγο στάλθηκε μήνυμα  προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

--------------

Από το Δήμο Μυτιλήνης:

Σύμφωνα με ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα που αφορά σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και εξέδωσε η ΕΜΥ, έντονη κακοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η οποία θα επηρεάσει και την Λέσβο. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 Μποφόρ.

Η  Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Φραντζέσκος, συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη  λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τις επερχόμενες βροχοπτώσεις και καταιγίδες  που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

---

Και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Με δελτίο Τύπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κάνει γνωστό ότι, σύμφωνα με αναγγελία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και την  Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται άνεμοι τοπικά εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως την Παρασκευή 27-01-2023.

 

Και από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ενημερώνει ότι από σήμερα (26/1) το απόγευμα μέχρι τουλάχιστον έως αύριο (27/1) το απόγευμα, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες και συνιστά στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις μετακινήσεις τους.

Μοιράσου το άρθρο!