Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/01/2016 - 23:33

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι σε ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν πριν από λίγο μετά την ολοκλήρωση της 12ωρης σχεδόν απολογίας τους στον ανακριτή - είχε ξεκινήσει στις 10 το πρωί - οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων. 

 
Οι οποίοι και είχαν συλληφθεί τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα. Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.
 
Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.
 
Οι παραπάνω είναι εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα οι δύο από αυτούς αραβικής καταγωγής υπήκοοι Δανίας είναι από τη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι τρεις Ισπανοί από τη ΜΚΟ «Proemaid».
 
Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ -ΜΠΕ 
 
 
φωτο 1 η στιγμή της εξόδου από το δικαστήριο Μυτιλήνης 
φωτο 2 και 3: συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε Μυτιλήνη και Σεβίλη
 

Μοιράσου το άρθρο!