Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/01/2016 - 16:58

Ελβετοί εθελοντές με χασίς και 12 σπρέι πιπεριού

 

Δυο ανεξάρτητοι εθελοντές από την Ελβετία που μαγειρεύουν για μετανάστες και πρόσφυγες στη Χίο συνελήφθηκαν χθες από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό μετά από επιχείρηση σε σπίτι που οι δυο Ελβετοί ετοιμαζόταν να νοικιάσουν προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για τη διαδικασία μαγειρέματος φαγητού, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη θέση Σούδα του κάστρου της Χίου, βρέθηκαν 47 γραμμάρια ινδικής κάναβης.

Επίσης σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκε μία και μια χειραποσκευή με 12 σπρέι πιπεριού. Οι Λιμενικές αρχές οδηγήθηκαν στον έλεγχο στο σπίτι των Ελβετών όταν ένας τρίτος ανεξάρτητος εθελοντής από την Ισπανία εντοπίσθηκε να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στο λιμάνι της Χίου.

Οι δύο συλληφθέντες απολογούνται αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ενώ ο Ισπανός αφέθηκε ελεύθερος και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!