Αστυνομικό Ρεπορτάζ

23/07/2012 - 06:38

Επιχείρηση διάσωσης 6 επιβατών βυθισμένου ιστιοφόρου ΒΑ της Μυτιλήνης

Ιστιοφόρο σκάφος με 6 Έλληνες επιβαίνοντες, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, προσάραξε λιγο μετα τις 11 το βραδυ στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί εισροή υδάτων.

up date

 Σώοι περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού οι έξι επιβαίνοντες ιστιοφόρου, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά, που προσάραξε αργά το βράδυ σε βραχονησίδα βορειονατολικά της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Οι επιβαίνοντες είχαν κατάφεραν να εγκαταλείψουν το σκάφος πριν αυτό βυθιστεί. Στην περιοχή έσπευσαν πλωτά σκάφη του λιμενικού και ένα Super Puma, για την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των έξι Ελλήνων. Τελικά, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος και το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
up date 2 επίσημη ενημέρωση από τις Λιμενικές αρχές
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από ιδιώτη ότι στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακτής νησίδας «ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ» είχε προσαράξει σε αβαθή το Ι/Φ «HEROICA» Ν.Μ. 382 με έξι (06) επιβαίνοντες (2 ενήλικες και 4 ανήλικα). Από την προσάραξη το Ι/Φ παρουσίασε εισροή υδάτων ενώ οι επιβάτες αυτού είχαν αποβιβασθεί στην ακτή, καλά στην υγεία τους. Άμεσα στο σημείο και κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έσπευσαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και σκάφος του FRONTEX το οποίο περισυνέλεξε από τη βραχώδη ακτή τους επιβαίνοντες και τους μετεπιβίβασε στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!