Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/02/2020 - 10:51

Εργαστήριο παρασκευής απαγορευμένων ουσιών από ΜΚΟ στη Μόρια

Εντύπωση προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για την ανομία που ζει και βασιλεύει στους χώρους γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας παράλληλα με τον αγώνα επιβίωσης των προσφύγων - μεταναστών.

Εκτός από τη διακίνηση των ναρκωτικών, ακούγεται έντονα, και έως σήμερα δεν έχει διαψευστεί, ότι δύο τουλάχιστον ΜΚΟ, στις οποίες µεταξύ άλλων συµµετέχουν Ολλανδοί, Βρετανοί και Γάλλοι πολίτες, διαθέτουν παρασκευαστήριο απαγορευµένων ουσιών σε απόσταση λίγων δεκάδων µέτρων από την παραγκούπολη. Ο χώρος, που χρησιµοποιείται ως πρόχειρο αναρρωτήριο, φυλάσσεται συνεχώς από µικρές  οµάδες.


Το εν λόγω εργαστήριο φαίνεται να λειτουργεί ως εξής: ∆εκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες µετανάστες µε το που πατούν το πόδι τους στη Λέσβο, παράλληλα µε τα χαρτιά παραµονής, υποβάλλουν «αιτήσεις ευαλωτότητας», επειδή βάσει του Ν. 4375/2016, που ψηφίστηκε επί των ηµερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., έχουν «εξειδικευµένη φροντίδα και προστασία». ∆ηλαδή άµεση πρόσβαση σε ψυχιατρικά φάρµακα και «κόκκινες» συνταγές, ενώ προτιµώνται για τη χορήγηση ασύλου αν δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις του πρόσφυγα πολέµου.
 

Επί τούτου, διοικητικός αξιωµατούχος του Βοστάνειου Νοσοκοµείου της Λέσβου εξήγησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»: «Οι γιατροί των ΜΚΟ τούς γράφουν τις συνταγές, αυτοί αγοράζουν δωρεάν τα φάρµακα που είµαστε υποχρεωµένοι να τους διαθέσουµε και ακολούθως τα πηγαίνουν στο παρασκευαστήριο του θανάτου, αφού οι προσµείξεις, οι δοσολογίες και οι µέθοδοι είναι καθ’ όλα επικίνδυνες». Τον περασµένο Οκτώβριο, κατά τη συζήτηση του νοµοσχεδίου για τις αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης ασύλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε καταγγείλει σχετικώς ότι «ιδιώτες γιατροί διευκόλυναν µε γνωµατεύσεις τους χιλιάδες μετανάστες να μην επιστρέφονται στην Τουρκία, αλλά να προωθούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα».

 

"Παραπολιτικά"/ ρεπορτάζ  Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!