Αστυνομικό Ρεπορτάζ

01/03/2022 - 10:07

Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

up date Ανακοινώσεις ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

up date 3

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ

       Οι έξι πνιγμένοι, που βρέθηκαν στην ακτή της Επάνω Σκάλας στη Μυτιλήνη, προσθέτουν άλλο ένα απάνθρωπο συμβάν και επιβεβαιώνεται η φρίκη του ξεριζωμού, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι λαοί. Αποδεικνύεται ότι το προσφυγικό είναι δυστυχώς εδώ, και δεν αποτελεί παρελθόν. Αποδεικνύεται ξανά, με τραγικό τρόπο, ότι το Αιγαίο μετατρέπεται σε θάλασσα νεκρών, σε υγρό τάφο κατατρεγμένων από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση με το ‘’όλα βαίνουν καλώς’’.

    Το συμβάν είναι ύποπτο και αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα που η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, όπως το αν υπήρξε ναυάγιο και κάτω από ποιες συνθήκες, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί λέμβος. Φανερώνεται, ταυτόχρονα, η υποκρισία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που διαχωρίζει τους πρόσφυγες σε αποδεκτούς ή μη, επιφυλάσσοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ‘’ανεξιχνίαστους’’ θαλασσοπνιγμούς, αφού αυτοί προέρχονται από χώρες μη συνορεύουσες με την ΕΕ και κακώς κατά τον κ. Μηταράκη έφτασαν ως την πόρτα της!

    Να πέσει άμεσα άπλετο φως για το περιστατικό και τις συνθήκες που οδήγησαν στον πνιγμό των προσφύγων.

Κοινή Δήλωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και Βουλευτή Γιάννη Μπουρνού

Η φρίκη του θανάτου είναι αποστομωτική, βάζει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναφέρει μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα.

Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην απανθρωπιά των επαναπροωθήσεων και των αποτροπών. Δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύουμε τις ευθύνες και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, που έχει υιοθετήσει το ρόλο της δήθεν «Ασπίδας της Ευρώπης» και το μόνο που επιδιώκει είναι η κατασκευή νέων υπερδομών, φυλακών ανθρώπινων ψυχών, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ζητάμε  να διερευνηθούν άμεσα τα  αίτια του ναυαγίου από τις Λιμενικές Αρχές και το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Στη σκιά των έξι θανάτων σήμερα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μας.

 

up date 2

Αναφορικά με το ναυτικό δυστύχημα, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Λέσβου, o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Λυπούμαστε βαθύτατα που έξι άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Λέσβου. Συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς προκειμένου  να τους ταυτοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές τους.
 
Κάθε ζωή που χάνεται στη θάλασσα είναι μια τραγωδία και ενισχύει την ανάγκη καταπολέμησης των δικτύων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα και προκαλούν τέτοια δεινά.
 
Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανισμοί να δράσουν, σταματώντας τέτοιες διελεύσεις από την Τουρκία, μια ασφαλή χώρα, όπως προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016». 

 

up date 1

Έξι είναι  οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα της πόλης της Μυτιλήνης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες αφρικανικής καταγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από περαστικούς, οι οποίοι είδαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν, από ξηρά και θάλασσα, για την εξεύρεση επιζώντων ή άλλων νεκρών

 

 

αρχική ανάρτηση:

Ναυάγιο, με επτά έως αυτήν την ώρα νεκρούς, σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα της πόλης της Μυτιλήνης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από περαστικούς, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν, από ξηρά και θάλασσα, για την εξεύρεση επιζώντων ή άλλων νεκρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!