Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/02/2023 - 17:57

Φωτιά σε τριώροφη οικία στα Πάμφιλα - Πως σώθηκε ηλικιωμένη γυναίκα (φωτο)

Η παρακάτω ανακοίνωση αποδεικνύει για άλλη μια φορά το τεράστιο έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες! Σώζουν ζωές στην κυριολεξία! Τους ευχαριστούμε! Η ανακοίνωση από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Για μία ακόμη φορά, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε συναδέλφους πυροσβέστες, για την υπερπροσπάθεια, το ζήλο και την υπέρβαση μέσων και δυνάμεων που επέδειξαν σε περιστατικό διάσωσης.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ξέσπασε φωτιά σε τριώροφη οικία στα Πάμφιλα. Εντός της οικίας βρισκόταν ηλικιωμένη, η οποία εγκλωβίστηκε στον τρίτο όροφο.  Για την καλύτερη διαχείριση του συμβάντος, οι συνάδελφοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μία για την κατάσβεση και μία για τη διάσωση της γυναίκας.

Οι τελευταίοι, μην έχοντας πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού, ανέβηκαν με εξωτερική σκάλα και, παρά τη δυσχέρεια κινήσεων από τον βαρύτατο εξοπλισμό και τη γενική επικινδυνότητα της κατάστασης, κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν σώα την ηλικιωμένη γυναίκα. 

Κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν ότι  έκαναν απλώς τη δουλειά τους. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι «να κάνει  κάποιος τη δουλειά του» και δεν περιλαμβάνουν όλοι την υπέρβαση και  την αυτοθυσία. Γι’ αυτό κι εμείς σε κάθε παρόμοια περίσταση  θα συγχαίρουμε και θα ευχαριστούμε τους συναδέλφους, γιατί αυτή η αναγνώριση άλλωστε είναι η μοναδική ανταμοιβή τους.

 

 EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!