Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/06/2022 - 12:26

Γέννησε μόλις έφθασε στη Λέσβο - Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο

Βάρκα με πρόσφυγες στη νησίδα Μπαρμπαλιάς

Φουσκωτό σκάφος με 30 μετανάστες και πρόσφυγες (25 άνδρες και 5 γυναίκες) εντοπίστηκε στη νησίδα Μπαρπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης στη διάρκεια περιπολίας σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια από τις γυναίκες που επέβαινε στο σκάφος και ήταν εγκυμονούσα γέννησε πάνω στη νησίδα το μωρό της.

Όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο λιμάνι παραμένει ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα και το μωρό. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι του κράτους της Ερυθραίας.

 

up date  ανακοίνωση από την Λιμενική Αρχή 31+1 άτομα ήταν στη φουσκωτή λέμβο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ” ανατολικά ν. Λέσβου υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην νησίδα “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ”, ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, πλησίον της ακτής, ενώ επί της νησίδας είχε αποβιβασθεί ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Ἀμεσα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θετικά αποτελέσματα και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια τριάντα δύο αλλοδαποί (26 άνδρες, 05 γυναίκες και 01 νεογέννητο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης. Ουδείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Σημειώνεται ότι σε μία γυναίκα εκ των αλλοδαπών, η οποία ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μαζί με το νεογέννητο αγόρι της, το οποίο γεννήθηκε επί της νησίδας, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Με την άφιξη τους στο λιμένα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

χδ

Νωρίτερα το aegean boat report είχε αναφέρει: 

Βάρκα που μετέφερε 29 άτομα έφτασε στο μικρό νησί Μπαρμπαλιάς, νοτιοανατολικά του Παληού, στη Λέσβο βορειοανατολικά τις πρώτες ώρες του σήμερα.

Στον επιβάτη γέννησε αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, και χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη.

Οι τοπικές Ιατρικές Υπηρεσίες, UNHCR, MSF, δικηγόροι και το λιμενικό στη Λέσβο έχουν ειδοποιηθεί για την κατάσταση στον Μπαρμπαλιά.

 

Ανάρτηση του κ. ΥΝΑΝΠ στα social media για τη διάσωση μεταναστών

 

Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της, που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα που τους εγκατέλειψαν αδίστακτοι διακινητές. Μητέρα και παιδί είναι πλέον ασφαλείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο.

#Πλακιωτάκης #Λιμενικό #Αιγαίο

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!