Αστυνομικό Ρεπορτάζ

01/04/2020 - 08:31

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Αναλυτικά στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων

Κάρτες και βίντεο

Παρουσίαση αποτελεσμάτων αστυνομικών ελέγχων από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο κ. Ελευθέριο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις παραπάνω κάρτες.

Τα αποτελέσματα των 38.766 αστυνομικών ελέγχων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιορισμού στην κυκλοφορία παρουσίασε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος Λευτέρης Ντουρουντούς.

   Όπως είπε έχουν βεβαιωθεί από 23 έως και 29 Μαρτίου 154 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 6.662 αποτροπές μη σύννομης εξόδου αιτούντων ασύλου από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου διαμένουν.

   Στο Νομό Λέσβου, έγιναν 18.726 έλεγχοι, 2.401 αποτροπές εξόδου από το ΚΥΤ Μόριας και βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις. Στη Χίο έγιναν 12.178 έλεγχοι με 70 βεβαιωμένες παραβάσεις, ενώ στη Σάμο 8312 έλεγχοι με 27 βεβαιωμένες παραβάσεις.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, το 51% των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν με ενημέρωση του 13033 αφορούσε τη μετάβαση από και προς την εργασία, ενώ το 20% τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης. Το 10% των μετακινήσεων έγινε για σωματική άσκηση, το 7% για επίσκεψη σε φαρμακείο ή νοσοκομείο, το 4,5% για τράπεζα, το 4% για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το 2,5% για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

   Όπως επισήμανε ο κ. Ντουρουντούς «οι πολίτες συμμορφώνονται στις επιταγές των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας». Ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το προσωπικό που υπηρετεί στο βόρειο Αιγαίο, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «υπερβαίνει τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια.»

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση: 

 
Παρουσίαση αποτελεσμάτων αστυνομικών ελέγχων, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων αστυνομικών ελέγχων από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο κ. Ελευθέριο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Posted by Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου on Tuesday, March 31, 2020

Μοιράσου το άρθρο!

εοδυ