Αστυνομικό Ρεπορτάζ

09/01/2023 - 13:26

Λέσβος: Fake news για παρενόχληση Τούρκων ψαράδων με πέτρες από Έλληνες λιμενικούς

YP EN

Το ελληνικό λιμενικό πήρε θέση μετά το βίντεο τουρκικών ΜΜΕ για παρενόχληση Τούρκων ψαράδων ανοιχτά της Λέσβου. Γίνεται λόγος για «ανοησίες» που πάντως δεν είναι πρωτοφανείς…

To ελληνικό λιμενικό πήρε θέση μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ για παρενόχληση Τούρκων ψαράδων. Τονίζεται πως η γειτονική χώρα προσπαθεί για ακόμα μια φορά να δημιουργήσει κλίμα και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με ανοησίες. Σύμφωνα με το λιμενικό της χώρας, το επεισόδιο που περιγράφεται δεν σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα.

 

Επισημαίνεται ότι έχει να δημιουργθεί επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον τονίζεται πως το ελληνικό λιμενικό δεν χρησιμοποιεί πέτρες για να κάνει τη δουλειά του. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται μία μεγάλη πέτρα να έχει πέσει μέσα στο τουρκικό σκάφος. Μια πέτρα που δήθεν έριξαν Έλληνες λιμενικοί.

Για παρενόχληση τουρκικού αλιευτικού σκάφους στο Βόρειο Αιγαίο, ανοιχτά της Λέσβου από το ελληνικό λιμενικό μιλούν από το μεσημέρι τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε τουρκικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο ψάρευε και πέταξε αρχικά πέτρες ενώ στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Στη συνέχεια όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα έφτασε η τουρκική ακτοφυλακή και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού απομακρύνθηκε. Αυτό που περιγράφεται όμως και ντύνεται με τις εικόνες που βλέπετε στο επόμενο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μοιράσου το άρθρο!