Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/09/2021 - 14:32

Λέσβος: Η... χήρα, το «μικρό ψάρι» και η κοκαΐνη των 200.000 ευρώ

Η Δίωξη Ναρκωτικών δεν «τσίμπησε» το δόλωμα με τα 3 γραμμάρια κοκαΐνης και εντόπισε το μεγάλο φορτίο των 4 κιλών και 510 γραμμαρίων - Τι συνέβη στο λιμάνι και πώς προσπάθησε να τους αποπροσανατολίσει

Κώστας Παπαδόπουλος  /  reader.gr/

 

Mπόλικο... παρασκήνιο κρύβει η σύλληψη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Μυτιλήνης μίας 43χρονης που κατηγορείται ότι μετέφερε στο νησί κοκαΐνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 510 γραμμαρίων, με την αξία της να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Με το ίδιο πλοίο ταξίδεψε στη Λέσβο ένας 49χρονος συνεργό της, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του «μικρού ψαριού», καθώς μετέφερε πάνω του περί τα 3 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο 49χρονος θέλοντας να «απασχολήσει» τις Αρχές που βρίσκονταν στο λιμάνι, φρόντισε να βγει από τους πρώτους μόλις έφτασε το πλοίο και με εμφάνιση που προέτρεπε τη Δίωξη Ναρκωτικών για έλεγχο, όπως και έγινε. Άλλωστε, φαίνεται πως υπήρχε πληροφορία ότι στο νησί θα έφτανε φορτίο κοκαΐνης και το σχέδιο ήταν να απασχοληθούν αστυνομικοί και λιμενικοί με το «μικρό ψάρι» για να περάσει ανενόχλητο το «μεγάλο».

 

Αρχικά, η 43χρονη γυναίκα πέρασε απαρατήρητη και φρόντισε να κρύψει τα ναρκωτικά, ανάμεσα σε ρούχα και μέσα σε αεροστεγείς νάιλον σακούλες, σε τουαλέτα καταστήματος της Λέσβου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν την παρουσία της, την έθεσαν υπό παρακολούθηση και τελικά την συνέλαβαν, κατάσχοντας και τα ναρκωτικά που έφεραν μάλιστα τη σφραγίδα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής (σ.σ.: δείγμα ποιότητας των ναρκωτικών).

 

Προανακριτικά προέκυψε ότι η 43χρονη κάθε άλλο παρά άγνωστη τους ήταν, καθώς η ίδια είχε απασχολήσει τις Αρχές ο σύζυγος της όμως (σ.σ.: πέθανε πριν κάποια χρόνια) είχε βαρύ ποινικό μητρώο. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο και οι επαφές που φαίνεται πως είχε στη Λέσβο.

2

e

Μοιράσου το άρθρο!