Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/10/2022 - 15:14

Με αιμοδοσία εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» στη Μυτιλήνη

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αλλά και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου

Γιορτάστηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2022, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και τιμήθηκε παράλληλα η μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Για τον λόγο αυτό τελέστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, καθώς και σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου αντίστοιχα, ενώ ακολούθως αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς επίσης αστυνομικό προσωπικό και πολίτες, ενώ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς παρέστη στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε επίσης κατά το τελευταίο τριήμερο, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

d

ΜΗΝΥΜΑ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

«Σήμερα γιορτάζουμε και τιμούμε τον Άγιο Αρτέμιο, τον Προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Τιμούμε όλες τις γυναίκες και όλους τους άντρες που υπηρετούν στο Σώμα και προστατεύουν καθημερινά την κοινωνία μας, πολλές φορές με κίνδυνο την ίδιας της ζωής τους.

Ο ρόλος της Αστυνομίας στη σημερινή εποχή και σε μία χώρα ελεύθερη και δημοκρατική είναι καθοριστικός, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να ζει με αίσθημα ασφάλειας και να μπορεί νόμιμα και απρόσκοπτα να αναπτύσσεται κοινωνικά και οικονομικά. 

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί το ισχυρό τείχος προστασίας των νομοταγών πολιτών και ανάσχεσης απέναντι σε κάθε απειλή, σε κάθε έγκλημα, απέναντι σε κάθε επιτήδειο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την περιουσία κάθε πολίτη.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, είμαστε αρωγοί στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Ώστε οι πολίτες να αισθάνονται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Γιατί, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, ούτε κοινωνική δικαιοσύνη».

 

 

d
   

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου Πανάγου Κουφέλου:

« Η σημερινή ημέρα, σαφώς  προέκυψε από την ανάγκη  καθιέρωσης ενός ηθικού προτύπου ήθους και  αρετών που πρέπει να έχει  κάθε  αστυνομικός. Η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Μνήμης του Προστάτη της συμπυκνώνει και νοηματοδοτεί, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, την ιδανική σχέση μεταξύ Αστυνομίας, Πολιτείας και Κοινωνίας.

Ο αγώνας είναι κοινός.

Η προσπάθεια συλλογική και  αυτονόητη.

Ο στόχος ευδιάκριτος, αταλάντευτα σταθερός. Προστασία, Ασφάλεια, Υπεράσπιση της κοινωνίας και  της Δημοκρατίας.

 Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ανεξαρτήτως βαθμού, ρόλου ή θέσης.

Το νέο σύγχρονο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο  έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ως Έλληνες πολίτες και δημόσιοι Λειτουργοί μας κάνει περήφανους.

 Χρόνια πολλά».   

Μοιράσου το άρθρο!