Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/08/2015 - 19:41

Μπουρίνι σάρωσε τη Μυτιλήνη (φωτογραφίες)

yle="text-align: justify;">Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην πόλη της Μυτιλήνης. Για περισσότερο από μία ώρα ήταν κλειστή η οδός Ελ. Βενιζέλου από πτώση δέντρων.  Με την παρεμέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίεας ο δρόμο άνοιξε. 

 
Προβλήματα υπάρχουν στην πρόσβαση προς τη Νεάπολη, τη Βαρειά και το Ακρωτήρι καθώς έχουν πέσει δεκάδες δέντρα στο οδόστρωμα.
 
Ακόμη σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης και έχουν αναφερθεί φθορές αυτοκινήτων από πτώσεις κλαδιών και αντικειμένων.
 
Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε και άλλες περιοχές.
 
 
 
update 1
Ανακοίνωσή από το Δήμο Λέσβου:
 
Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν το απόγευμα τη Λέσβου, προκλήθηκαν καταστροφές, τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, όσο και στα χωριά του νησιού μας. 
Με εντολή του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, και την επίβλεψη των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Κοινοτήτων, μηχανήματα, εξοπλισμός και συνεργεία του Δήμου Λέσβου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.
Παρακαλούνται οι πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα στις περιοχές, που έχουν προκληθεί ζημιές, για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των συνεργείων, με σκοπό την όσο το δυνατό ταχύτερη ομαλοποίηση της κατάστασης και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 
update 2
Νεότερες πληροφορίες:
Προβλήματα κυρίως από πτώσεις δέντρων δημιούργησε το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε τη Λέσβο στις 6:00 το απόγευμα. Για 15 λεπτά θυελλώδεις βοριάδες βροχή και χαλάζι συνέθεταν το σκηνικό του καιρού κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης και στη Γέρα. Δέντρα ξεριζώθηκαν στο δρόμο του αεροδρομίου και στην ευθεία της Ευρειακής προς το Πέραμα ενώ κλαδιά δέντρων έσπασαν σε όλη την πόλη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Η ελευθερίου Βενιζέλου μάλιστα έκλεισε για αρκετή ώρα για την απομάκρυνση κλαδιών. Η μανία των ανέμων ήταν τέτοια που ξεριζώθηκε και τεράστιος κορμός δέντρου στον Δημοτικό Κήπο δίπλα από Δημαρχείο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Παρών και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε ότι όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ενώ και ένα ελικόπτερο έκανε ελέγχους στη θάλασσα για τυχόν προβλήματα σε σκάφη που δεν πρόλαβαν να πιάσουν λιμάνι.
 
Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που έμπαινε στο λιμάνι παρασύρθηκε στα βράχια με υλικές μόνο ζημιές ενώ άλλα δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη που βρισκόταν στη στεριά για την ετήσια συντήρησή τους παρασύρθηκαν από τις βάσεις τους και υπέστησαν ζημιές.
 
Μέχρι αργά το βράδυ συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής έκοβαν και απομάκρυναν τμήματα κορμών από τα σπασμένα δέντρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορεία στους δρόμους της πόλης. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Σουράδας, όταν δέντρα που ξεριζώθηκαν έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
 
Τέλος μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λάρσου από πτώση κεραυνού
 
Μυρσίνη Τζινέλλη   
πηγή: ΕΡΑ-ΑΙΓΑΙΟΥ
 
 
update 3
Πολλές περιοχές της Λέσβου αντιμετώπισαν  προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της πτώσης πυλώνων της ΔΕΗ στο οδόστρωμα. Τα μεσάνυχτα αποκατάστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλα τις περιοχές του νησιού.
 
 
update 4
Ανακοίνωση της πυροσβεστικής:
Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν τις απογευματινές ώρες της 07-08-2015 στην πόλη της Μυτιλήνης και στην ευρύτερη περιοχή Πηγαδάκια Γέρας η Υπηρεσία μας προέβει σε 31 κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν πέντε (5) συνεργεία με δώδεκα (12) πυροσβεστικούς υπαλλήλους, δύο (2) συνεργεία από έξι (6) εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Μυτιλήνης, καθώς και συνεργεία του δήμου Μυτιλήνης.
 
 
 
 φωτογραφίες   ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Αντώνης Καζάζης / Γιώργος Παπαδόπουλος
 
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!