Αστυνομικό Ρεπορτάζ

13/08/2020 - 08:29

Μυστήριο με 57 αφίξεις προσφύγων - μεταναστών. Τι αναφέρει η οργάνωση Aegean Boat Report

Μια σοβαρή καταγγελία αναρτήθηκε στην σελίδα της οργάνωσης Aegean Boat Report

57 άτομα που έφτασαν σε δύο βάρκες στη Λέσβο βόρεια χθες φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί, το Λιμενικό στη Λέσβο υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν αφίξεις.

Το πρώτο σκάφος έφτασε στον Κόρακα, στη Λέσβο βόρεια τη νύχτα, ντόπιοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι άκουσαν πυροβολισμούς από τον Κόρακα. Το σκάφος μετέφερε 24 άτομα, 7 άτομα μάζεψε η αστυνομία στην τοποθεσία άφιξης, τα υπόλοιπα, 17 άτομα κατάφεραν να καταφύγουν στο δάσος στο σκοτάδι. Αργότερα μέσα στην ημέρα, τα υπόλοιπα βρέθηκαν από την αστυνομία του Λιμενικού, που μεταφέρθηκε από την περιοχή με ένα μίνι βαν. Το ερώτημα είναι, πού τα πήγε η αστυνομία του Λιμενικού; Δεν είναι εγγεγραμμένα όπως έφτασαν πουθενά, ούτε η κατασκήνωση καραντίνας στα βόρεια ή νότια έχει εγγραφεί νέες παραλαβές.

Δεύτερο σκάφος έφθασε  στον Γαβάθα Λέσβου βορειοδυτικά πριν από το πρώτο φως, μεταφέροντας 33 ανθρώπους. Οι ντόπιοι της περιοχής ανέφεραν τις νέες αφίξεις, επίσης αυτοί οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την λιμενική αστυνομία, κανείς δεν τους έχει δει από τότε, δεν είναι εγγεγραμμένοι πουθενά στη Λέσβο.

Το Λιμενικό Λέσβου υποστηρίζει ότι δεν υπήρξαν καθόλου νέες αφίξεις χθες στα βόρεια, και ότι όποιος λέει το αντίθετο πιέζει ′′ ψεύτικα νέα ". Δεν υπάρχουν ρεπορτάζ σε καμία τοπική εφημερίδα για αφίξεις από τη Λέσβο βορρά χθες, μόνο ένα καράβι μεταφέροντας 55 άτομα που προσγειώθηκαν στη Σκάλα Μιστεγνών χθες το βράδυ.

 

Διαβάστε όλη την καταγγελία εδώ

Μοιράσου το άρθρο!