Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/03/2013 - 12:44

Μυτιλήνη: Δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στα χέρια της Αστυνομίας - Δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων

Μυτιλήνη: Δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στα χέρια της Αστυνομίας - Δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων

Μυτιλήνη: Δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στα χέρια της Αστυνομίας - Δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων

Μυτιλήνη: Δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στα χέρια της Αστυνομίας - Δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων

ign="center">Εξαρθρώθηκαν δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Λέσβου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (26) συνολικά ατόμων, μεταξύ των οποίων, οι δύο (2) αρχηγοί των οργανώσεων και 13  μέλη αυτών

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί (2 άνδρες και 4 γυναίκες), μέλη της μίας εκ των οργανώσεων (9μελής), καθώς επίσης ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών» και του τελωνιακού κώδικα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 20 γραμμάρια κάνναβης, 18 ηρεμιστικά χάπια, 345 γραμμάρια παράνομου καπνού, 3 μαχαίρια, 44 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ

 

Αναλυτικά:
Εξαρθρώθηκαν, χθες (05-03-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, δύο εγκληματικές οργανώσεις, αποτελούμενες από εννιά (9) και έξι (6) μέλη αντίστοιχα, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.

Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε χθες (05-03-2013) το απόγευμα στη Μυτιλήνη και στην Αγιάσο της Λέσβου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, υπό την εποπτεία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας (2 άνδρες και 4 γυναίκες), μέλη της 9-μελούς οργάνωσης, ηλικίας από 21 έως 47 ετών, καθώς επίσης ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 31 ετών και ένας (1) 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για παραβάσεις τις νομοθεσίας «περί ναρκωτικών» και του τελωνιακού κώδικα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών,   ως ιδρυτές και ηγετικά στελέχη της 9μελους και της 6μελούς οργάνωσης αντίστοιχα, καθώς και σε βάρος 5 ημεδαπών και 2 υπηκόων Αλβανίας (2 γυναίκες και 5 άνδρες) ως μέλη των δύο οργανώσεων. Ο 46χρονος αρχηγός της πρώτης (9μελής) οργάνωσης καθώς και ένας 34χρονος ημεδαπός, μέλος αυτής είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Επίσης, εννέα (9) ακόμη άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών», πέντε (5) από τα οποία κρατούνται σε φυλακές της χώρας, καθώς, κατά την διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει δύο (2) εγκληματικές ομάδες, με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κάνναβης και ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.

Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι κατά το διάστημα του τελευταίου επταμήνου, η πρώτη εγκληματική οργάνωση (9μελής) ενέχεται στην διακίνηση 25 τουλάχιστον κιλών κάνναβης, 1 κιλού ηρωίνης περίπου, καθώς και λοιπών ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη (6μελής) είχε διακινήσει ποσότητα ηρωίνης βάρους τουλάχιστον μισού κιλού.      

Τα μέλη των οργανώσεων προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες κυρίως από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις των εγκληματικών ομάδων, το εύρος της δραστηριότητάς τους,  καθώς και το ακριβές χρονικό διάστημα που ενέχονται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.     

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 20 γραμμαρίων
  • 18 ηρεμιστικά χάπια
  • 345 γραμμάρια παράνομου καπνού
  • 265 χάρτινες ταινίες «ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού»
  • 3 μαχαίρια και 1 ρόπαλο
  • το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ
  • 44 κινητά τηλέφωνα και 16 κάρτες sim
  • διάφορα τραπεζικά βιβλιάρια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!