Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/06/2019 - 10:37

Ναυάγιο στη Λέσβο: 7 νεκροί - ανάμεσά τους δύο παιδιά

Τραγωδία....

 up date  Ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή 

 Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πενήντα επτά (57) αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία περισυνελέγησαν και επτά (07) άτομα, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από σκάφος FRONTEX, πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, μετέβησαν συνολικά δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) σκάφη δύναμης FRONTEX, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και ιδιωτικό σκάφος, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφους FRONTEX και του σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), περισυνέλεξαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, ενώ ανασύρθηκαν επτά (07) άτομα (4 γυναίκες, 1 άνδρας, 2 ανήλικα κορίτσια), χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

 

-------

Ένα ακόμα νεκρό κοριτσάκι προστέθηκε πριν λίγο στην τραγική λίστα νεκρών του σημερινού ναυαγίου, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Συνολικά από τη θαλάσσια περιοχή όπου διαδραματίσθηκε η σημερινή τραγωδία, έχουν ανασυρθεί επτά νεκροί, δυο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Στο σύνολο τους, όπως και οι 57 διασωθέντες, είναι αφρικανικής καταγωγής.

Το ναυάγιο έγινε περίπου στις 7 το πρωί σήμερα. Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι φυγάδες είχε ξεκινήσει από τις απέναντι ακτές, και συγκεκριμένα την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο όμως πριν την άφιξή της στη Λέσβο πιθανά λόγω μετατόπισης φορτίου εξαιτίας της υπερφόρτωσης της, ανατράπηκε. Στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου επικρατούσαν συνθήκες καλοκαιρίας.

Επιτόπου έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στη Λέσβο, καθώς και αεροσκάφος τύπου super puma που συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό και άλλων τυχόν ναυαγών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

βίντεο lesvosnews.gr / Γιάννης Συνάνης

Μοιράσου το άρθρο!