Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/04/2020 - 19:43

Νέο σχέδιο απόβασης μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά

Όλες οι λεπτομέρειες - Φωτογραφίες

Νέα προκλητική κίνηση της Τουρκίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών σε Δυτικά Παράλια της Μικράς Ασίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από καμπς που βρίσκονται σε εσωτερικό της Τουρκίας με λεωφορεία, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ στην Αδριανούπολη, ενώ υπάρχει ακόμα η πληροφορία ότι πολλοί από αυτοί είναι ασθενείς με COVID-19.

Σχέδιο της Τουρκίας είναι να επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο, κατά πάσα πιθανότητα με τα γνωστά πια σαπιοκάραβα που βρίσκονται στα παράλια.

Τόσο η στρατοχωροφυλακή όσο και η τούρκικη αστυνομία παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε και στον Έβρο, δηλαδή κατευθύνει τους πρόσφυγες και τους οδηγεί, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου που είχε πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν στην Ευρώπη πρόσφυγες ενώ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της… τα στέλνει αλλού».

Οι σημερινές προκλητικές υπερπτήσεις συνδέονται με τη συγκέντρωση προσφύγων στα παράλια και το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της Τουρκίας και πιάστηκε ακόμα μια φορά «με τη γίδα στη πλάτη».

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το κάζο που πάθανε στην Τουρκία με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν τα τούρκικα F-16 να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το επιτηρητικό αεροσκάφος της FRONTEX (Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Απελπισία, σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα του COVID-19, δεν κρύβεται με τίποτα. Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές χάους και πανικού που επικράτησαν χθες σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας μετά τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας από τον Ερντογάν λόγω κορονοϊού. Όμως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια.

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα που στάλθηκαν σε κινητά προσφύγων και αποκαλύπτει η ιστοσελίδα https://armynow.gr/:

1

 

2

 

Επίσης υπάρχουν φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφύγων στα παράλια αλλά και λεωφορεία με τα οποία τους μετέφεραν από καταυλισμούς στα παράλια.

 

3

4

 

 

https://armynow.gr/

Μοιράσου το άρθρο!