Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/02/2020 - 06:29

Νυχτερινό σκηνικό έντασης στο κέντρο της Μυτιλήνης

Το πρωινό σκηνικό έντασης στη Μυτιλήνη συνεχίστηκε και τις νυχτερινές ώρες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης 04/02/2020  αλληλέγγυοι των προσφύγων συγκεντρώθηκαν στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης με σκοπό να κάνουν πορεία προς τη Μόρια.  Η συγκέντρωση ήταν η απάντηση για όλα όσα έγιναν το απόγευμα στη Μόρια όπου ομάδες ατόμων με την ανοχή της Αστυνομίας έκαναν έλεγχο στις εισόδους του χωριού και απαγορεύουν τη  διέλευση των προσφύγων.

Στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν περίπου 120 άτομα και ξεκίνησαν προς την Μόρια. Στην περιοχή όμως του Καρά Τεπέ οι αστυνομικές δυνάμεις  έχοντας κλείσει το δρόμο απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας. 

Η πορεία τελικά άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Μυτιλήνης. Για αρκετή ώρα υπήρξε ένταση στην πόλη της Μυτιλήνης καθώς είχαν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων  που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους αλληλέγγυους των προσφύγων.  

Η πορεία των αλληλέγγυων κατέληξε στο Δημοτικό Θέατρο όπου κατέβηκε το πανό της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» που παρέμεινε με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής από την ημέρα της συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό.  Στους δρόμους γύρω από την Ερμού ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό μεταξύ των αλληλέγγυων και ακραίων στοιχείων.

 Λίγο μετά τις 2:30  - ξημερώματα Τετάρτης -  επέστρεψε η ηρεμία στην πόλη της Μυτιλήνης.  Δεν είναι γνωστό αν έγιναν προσαγωγές.

Αξίζει να τονιστεί ότι στα social media υπήρξαν απίστευτες φημολογίες με την πιο ακραία ότι οι αλληλέγγυοι είχαν σκοπό να κάψουν το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Επικίνδυνες φημολογίες με προφανή στόχο. 

Μοιράσου το άρθρο!