Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/12/2019 - 07:37

O δικηγόρος, οι ΜΚΟ και η ταρίφα των 950 ευρώ - Υπόθεση "μετατραυματικού στρες" στη Μυτιλήνη

Μεγάλη αποκάλυψη του pagenews.gr για τη δράση δικηγόρου ο οποίος εμπλέκεται στο μεγάλο κύκλωμα που προμήθευε παράνομες γνωματεύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες για να πάρουν άσυλο.

Με την ιδιότητα του προέδρου ΜΚΟ μπαινόβγαινε στο hot spot προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, εμφανιζόταν ως νομικός εκπρόσωπος σε άλλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο προσφυγικό και παράλληλα, όπως κατηγορείται από την ελληνική αστυνομία, συμμετείχε σε εγκληματικό δίκτυο που προμήθευε αλλοδαπούς με ψευδείς γνωματεύσεις περί… μετατραυματικού στρες. Ο λόγος για το δικηγόρο που εμπλέκεται στο μεγάλο κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι αρχές στη Μυτιλήνη.

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το pagenews, εμφανίζεται ο δικηγόρος μαζί με άλλα μέλη της ΜΚΟ, στην οποία είναι πρόεδρος, να επισκέπτονται τον καταυλισμό των προσφύγων προκειμένου να δώσουν ρούχα και τρόφιμα. «Τα μάτια δάκρυσαν, το στομάχι σφήχτικε, η ψυχή αγανάκτησε και η λογική σκέφτηκε. Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά; Πολλά! Αρκεί να σκύψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση για προσφορά» ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη της ΜΚΟ σε μια από τις επισκέψεις τους.

Όπως όμως φαίνεται, ο δικηγόρος δεν περιοριζόταν στη φιλανθρωπική του δράση. Κατηγορείται από την αστυνομία ότι ήταν μέλος του εγκληματικού δικτύου που έναντι αδράς αμοιβής προμήθευε παράνομα αιτούντες άσυλο με γνωματεύσεις μετατραυματικού στρες για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα».

Με τον τρόπο αυτό οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου έχει ταυτοποιήσει 538 περιπτώσεις, για κάθε μία από τις οποίες οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν ποσά από 550 έως 950 ευρώ.

 

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Καλλιαντέρη στo pagenews.gr

Μοιράσου το άρθρο!