Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/05/2021 - 08:34

Ο φόβος και η ανησυχία κυριαρχούν στην Αγιάσο - Απούσα η Αστυνομία...

Ανοιχτή επιστολή Π. Βάλεση πρς τον Αστυνομικό Δ/ντη Λέσβου - Μπαράζ κλοπών

Το τελευταίο διάστημα ένα μπαράζ κλοπών στην Αγιάσο αναγκάζει τους κατοίκους να προσπαθούν να πάρουν μέτρα προστασίας και το χειρότερο να ζουν με τον φόβο.

Κλοπές που ΔΕΝ ανακοινώνονται στα επίσημα δελτία τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου.

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημόσια παρέμβαση του Παναγιώτη Βάλεση (Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αστυνομικός διευθυντής Μυτιλήνης). Όταν ένας πρώην Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει τέτοια παρέμβαση όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί.

Αναφέρει ο κ. Βάλεσης:

Με λύπη κάνω αυτή την δημόσια παρέμβαση άλλα παράλληλα και με μεγάλη αγανάκτηση, όταν σε διάστημα έξι (6) μηνών πέφτω για δεύτερη φορά θύμα κλοπής της πατρικής μου οικίας στην Αγιάσο! 

Είναι η πολλοστή φορά, που μια συγκεκριμένη σπείρα λυμαίνεται την Αγιάσο, διαπράττοντας κλοπές, σπέρνοντας το φόβο, χωρίς να βάζω το οικονομικό κόστος των ζημιών. Σε μια Αγιάσο που ειναι σε καραντινα μηνες τωρα, "υποτίθεται" οτι εχει Αστυνομικό Τμήμα για να αισθάνεται ασφάλεια ο κόσμος.

Ε... ΟΧΙ... μονο δεν αισθάνεται άλλα το ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!!

Σας ρωτώ λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ κ Αστυνομικε Δ/ντα Λεσβου, μετά και απο παράκληση -πολλών σας διαβεβαιώ - συγχωριανών μου που έχουν πέσει ΘΥΜΑΤΑ κλοπών το τελευταίο διάστημα... 

1. Έχετε ενημέρωση γι όλα αυτά που συμβαίνουν;

2) Θα ασχοληθεί κάποια υπηρεσία σοβαρά επιτέλους με αυτό το ζήτημα η πρέπει να φτάσει κάποιος στα όρια της αυτοδικίας για να προστατεύσει την περιουσία του;

3) Δεν είναι ντροπή να ξέρει ο κόσμος τους δράστες, να σας έχουν κατ επανάληψη οχλήσει απλοί Αγιασσωτες άλλα και η Προεδρος του χωριού για να δώσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια λύση στη γάγγραινα αυτη, χωρίς επί της ουσίας να έχετε κάνει κάτι τόσο καιρό;

ΥΓ.... Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι προσωπικό και η παρούσα ανοικτή επιστολή γίνεται για να προλάβει τυχόν άλλα "κακα" τα οποία απεύχομαι απο πλευράς αγανάκτησης κάτοικων που βιώνουν ΕΝΤΟΝΑ το πρόβλημα τόσο καιρό, οσο κι αν αυτο "αποκρυπτεται"

δφδ
η εικόνα που αντίκρισε ο κ. Βάλεσης στο πατρικό του σπίτι στην Αγιάσο 

 

 

 Ο κάτοικος της περιοχής κ. Δημοσθένης Σκλεπάρης  (συνταξιούχος υπάλληλος Δήμου Μυτιλήνης - μέλος Δ.Σ. Αναγνωστηρίου Αγιάσου) αναφέρει: 

Τον τελευταίο καιρό η Αγιάσος έχει γίνει θέατρο διαδοχικών διαρρήξεων και κλοπών. Ξεκίνησε με την κλοπή ενός σκαπτικού από κάποιο κτήμα στη Μεγάλη Λίμνη. Δεν έδωσε κανείς σημασία.

Λίγες μέρες αργότερα ακούστηκε ότι κάποιος ιδιοκτήτης από τη μεγάλη Λίμνη βγήκε έξω και πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο για να αποτρέψει είσοδο των διαρρηκτών στο σπίτι του.

Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πηγαίνουν συνεχεία στα σπίτια τους στη μεγάλη Λίμνη για να ελέγχουν τις περιουσίες τους.

Πριν από 10 μέρες περίπου έγινε διάρρηξη σε ένα σπίτι στο Μαυριωτη πίσω από το γήπεδο Αγιάσου  του οποίου ο ιδιοκτήτης έλειπε στην Αθηνά. Πήδηξαν μέσα στον αυλόγυρο και διέρρηξαν την πόρτα πιθανότατα με κάποιο λοστό. Έκλεψαν ότι μπορούσαν και πήραν ΌΛΑ τα κλειδιά του σπιτιού που ήταν κρεμασμένα κάπου μέσα στο σπίτι. Τις επόμενες μέρες έχοντας πλέον τα κλειδιά στα χεριά τους πήγαν ξανά και έκλεψαν ένα θαμνοκοπτικο το οποίο είχε ο νοικοκύρης. Όταν η διάρρηξη έγινε αντιληπτή, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης ο οποίος ήρθε άρον άρον από την Αθηνά.

Πριν από λίγες μόνο μέρες η συμμορία ξαναχτύπησε. Μπήκε σε ένα σπίτι μιας γυναικάς και έκλεψε όλα τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά της. Το ανησυχητικό είναι πως η κυρία αυτή ήταν στην Αγιασο και είχε πάει στην εκκλησιά για καμμια ώρα περίπου. Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η διάρρηξη.

Είναι φανερό ότι εδώ δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη διάρρηξη και κλοπή. Το πράγμα έτσι όπως δείχνει φανερώνει ύπαρξη ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

Πολλοί Αγιασωτες αναζητούν τρόπους για να ασφαλίσουν τα σπίτια τους. Άλλοι βάζουν κλειδαριές ασφάλειας, άλλοι βάζουν αντικλεπτικούς πειρους, άλλοι σκέφτονται να βάλουν συναγερμό, άλλοι μιλάνε για κάμερα με κλειστό κύκλωμα που να μεταδίδει την εικόνα από το σπίτι τους στο κινητό τους. Πολλοί αγιασωτες που μένουν στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ήμερες έρχονται για να ελέγξουν τα σπίτια τους. Επικρατεί ένας πανικός.

Σε όλο αυτό η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΑΓΙΑΣΟΥ απλώς παρακολουθεί και παίρνει καταθέσεις. Στην ουσία δεν κάνει τίποτα. Περιμένει από κάποιο πολίτη να του υποδείξει με στοιχειά συλλαμβάνοντας τον επ' αυτοφόρω.

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την επάνδρωση του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ.

Όταν πριν από μερικά χρόνια θέλανε να καταργήσουν το Α. Τ. Αγιασου, υπήρξε μεγάλη αντίδραση των Αγιασωτων. Έτσι επέλεξαν να μην το καταργήσουν αλλά στην ουσία το απενεργοποίησαν με την ελλειπή επάνδρωση του ΑΣΤ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΑΓΙΑΣΟΥ.

Και φθάσαμε σήμερα εδώ. Καραδοκεί ο κίνδυνος από σύμπτωση να συλληφθούν οι δράστες επ' αυτοφόρω και για να μην αποκαλυφθούν να χτυπήσουν αυτόν που τους βρήκε. Ή το αντίθετο να χτυπήσουν τον δράστη άσχημα. Την ώρα που όλο το χωριό βρίσκεται εν βρασμώ, όλοι οι υπεύθυνοι, κάνουν τον κινεζο. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη...

 

Μοιράσου το άρθρο!