Αστυνομικό Ρεπορτάζ

13/01/2023 - 21:01

Οδηγείς και φοράς μπουφάν στο αυτοκίνητο; Πρόστιμο !

100 ευρώ και στέρηση διπλώματος για 30 μέρες είναι η ποινή της οδήγησης με μπουφάν, αφού έτσι δεν έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων. Εκτός από τη δυσκολία στο χειρισμό, το μπουφάν προκαλεί και αυξημένο κίνδυνο για τον οδηγό και τους επιβάτες στην περίπτωση ατυχήματος.

 

Και όμως, μπορείς να φας πρόστιμο αν οδηγείς με μπουφάν

Κάνε εικόνα το ακόλουθο σενάριο: Είναι χειμώνας, βγαίνεις από το σπίτι το πρωί για να πας στη δουλειά σου φορώντας –φυσικά- το μπουφάν σου, ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο, κάθεσαι πίσω από το τιμόνι όπως είσαι και ξεκινάς. Δεν κάνεις τίποτα παράνομο, σωστά;

Λάθος, αφού σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ αυτό δεν επιτρέπεται και μπορείς να φας πρόστιμο.

 

Δεν έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων όταν φοράς παλτό ή μπουφάν

Φυσικά, οι νομοθέτες δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία και αποφάσισαν να ποινικοποιήσουν τα μπουφάν, τα παλτά και τις γούνες. Σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του Αρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οδηγός πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, ούτως ώστε να χειρίζεται με ασφάλεια το όχημά του. Και φυσικά, ένα χοντρό παλτό και ένα ογκώδες μπουφάν μειώνουν αυτή την ελευθερία κινήσεων.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τον Κ.Ο.Κ για να το διαπιστώσουμε, αφού όταν είμαστε ντυμένοι σαν κρεμμύδι καταλαβαίνουμε και μόνοι μας πως ο βαρύς ρουχισμός είναι ενοχλητικός, μας περιορίζει και δεν έχουμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε με πλήρη άνεση. 

 

https://autoagora.gr/

Μοιράσου το άρθρο!