Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/02/2024 - 14:25

Όταν η Τροχαία Μυτιλήνης ΔΕΝ κάνει καλά τη δουλειά της....

Η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων σίγουρα αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Και όταν εξαντλούμε την αυστηρότητα του νόμου μόνο και μόνο επειδή έτσι το θέλουμε τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. 

Απόγευμα Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024 ώρα 19:00  στη Μυτιλήνη.  

Ι.Χ. είναι σταθμευμένο σε μονόδρομο που από την αριστερή πλευρά επιτρέπεται η στάθμευση. Το όχημα είναι σταθμευμένο  σε γωνία  του μονόδρομου με άλλο παράδρομο (που επίσης είναι μονόδρομος).  Το σταθμευμένο όχημα είναι τουλάχιστον μισό μέτρο από τη γωνία. Το σταθμευμένο όχημα δεν κλείνει καμία είσοδο σπιτιού, δεν είναι ανεβασμένο επάνω στο πεζοδρόμιο.  Γενικώς δεν εμποδίζει! Ακομη και όχημα φορτηγό θα μπορούσε να στρίψει άνετα από τον παράδρομο προς το μονόδρομο. 

Ο ιδιοκτήτης έκπληκτος το πρωί βλέπει επάνω στο αυτοκίνητό του το "ροζ χαρτάκι".  Αφού αρχικά θεωρεί ότι κάποιο αστείο διαβάζει "στάθμευση επάνω στη στροφή". Πρόστιμο 40 ευρώ!

Εκτός από την όποια οικονομική επιβάρυνση το ερώτημα που υπάρχει είναι "γιατί".

Κανένα άλλο όχημα δεν έχει κλήση από την τροχαία.

Ο πολίτης ψάχνει να βρει άκρη.

Επισκέπτεται την τροχαία Μυτιλήνης και λαμβάνει την απάντηση "5 μέτρα από την στροφή". Όποιο όχημα είναι σταθμευμένο σε μικρότερη απόσταση από 5 μέτρα από στροφή είναι παράνομο! Και στο δρόμο που έγινε η παράβαση δεκάδες τα αυτοκίνητα που είναι κάτω από 5 μέτρα από την στροφή. Σε ερωτηση του πολίτη αν υπάρχει καταγγελία έκπληκτος λαμβάνει την απάντηση "εφόσον ήσασταν παράνομος δεν έχετε ένομο συμφέρον να μάθετε αν υπήρξε καταγγελία"

Πέρα από το πρόστιμο ο πολίτης χάνει χρόνο και ενέργεια και άκρη δεν βγάζει.

Την ίδια ώρα έξω στους δρόμους δεκάδες είναι αυτοί που οδηγούν επικίνδυνα, δεκάδες αυτοί που καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στάθμευσης, δεκάδες αυτοί που δεν σέβονται τους πεζούς!


Μπράβο λοιπόν....

Μοιράσου το άρθρο!