Αστυνομικό Ρεπορτάζ

23/08/2018 - 10:01

Παραλίγο τραγωδία στο Κάστρο Μυτιλήνης από πτώση drone κατά τη διάρκεια της συναυλίας

yle="text-align: justify;">Η εκτεταμένη χρήση drone από άτομα που δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε τις σχετικές άδειες είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε ατυχήματα.


Ένα τέτοιο περιστατικό είχαμε χθες στη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Κάστρο Μυτιλήνης.  Drone που πετούσε πάνω από το χώρο της συναυλίας  και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία έπεσε στο κεφάλι μια γυναίκας την οποία τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά.


Το ευτύχημα ήταν ότι έπεσε από χαμηλό ύψος  και επομένως είχε μικρή ισχύ η πρόσκρουση.  Το περιστατικό συνέβη  κοντά στην είσοδο του Κάστρου Μυτιλήνης , στο μέρος που βρίσκονται οι τουαλέτες και η ξύλινη εξέδρα. Αξίζει να σημείωθεί ότι δίπλα από τη γυναίκα υπήρχαν αρκετά μικρά παιδιά με τους γονείς τους.


Αμέσως έσπευσαν στο συμβάν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου και πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα.  Αυτόπτης μάρτυρας μας τόνισε ότι αρνητική εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά που κατόχου του drone που έσπευσε να μαζέψει το drone και να εξαφανιστεί.


Ελπίζουμε αυτό το περιστατικό να είναι η αφορμή ώστε η χρήση drone σε χώρους με κόσμο - όπως οι συναυλίες - να διέπεται από αυστηρούς ελέγχους .


Τέλος να επισημάνουμε την προσφορά της Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου καθώς πρόσφερε τη βοήθεια της και σε λιποθυμικό επεισόδιο μπροστά στη σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Μοιράσου το άρθρο!