Αστυνομικό Ρεπορτάζ

16/09/2015 - 13:26

Πέτρα - Μυτιλήνη: 7 νομά σ ένα ΙΧ και μια σύλληψη

r />Συνελήφθη, χθες (15-09-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας ημεδαπός ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.



Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 61χρονος είχε επιβιβάσει από την περιοχή της Πέτρας, σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερης ημεδαπής, επτά (7) αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.

Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, παράτυπα στη χώρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, το παραπάνω αυτοκίνητο, καθώς και ένας ανιχνευτής μετάλλων που βρέθηκε σε αυτό, χωρίς να τηρούνται για την κατοχή του οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Σε βάρος της ιδιοκτήτριας του οχήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
 

Μοιράσου το άρθρο!