Αστυνομικό Ρεπορτάζ

01/10/2019 - 07:37

Πυροσβέστες για τη φωτιά στη Μόρια: Μας έκλεψαν και μας έδειραν

Το χθεσινό (29/9) τραγικό συμβάν με τη φωτιά στον καταυλισμό και τον θάνατο ανθρώπων, αποτελεί μια οδυνηρή καθημερινότητα για το νησί της Λέσβου. Έτσι λοιπόν, μία... φυσιολογική μέρα ξημέρωσε στη Μόρια, την επομένη των επεισοδίων και του τραγικού θανάτου μητέρας και βρέφους, σύμφωνα με τον πρόεδρο των πυροσβεστών του Bορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο.

 

Θέλοντας να καταδείξει το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει επαναληφθεί και θα επαναληφθεί αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τόνισε στο Open TV ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες, οι Αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν και η ζωή... συνεχίζεται υπ' αυτές τις συνθήκες.

«Το επισημάναμε πριν από έναν μήνα, βλέπαμε το κακό να έρχεται. Είχε γίνει πέρυσι, είχε γίνει πρόπερσι και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξαναγίνει…» τονίζει στην «Ωρα Ελλάδος 7:00».

«Όλα αυτά γίνονται γιατί σε μία περιοχή που είναι για να διαμένουν μάξιμουμ 3.000 άνθρωποι διαμένουν 13.000. Οι 3.000 που είναι στα ΚΥΤ έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες και οι υπόλοιποι είναι στα γύρω χωράφια σε σκηνές, μέσα στο κρύο που έρχεται και με άθλιες συνθήκες» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα επικριτικά προς την Υπηρεσία του σχόλια, ότι δεν ενήργησαν σωστά ή ότι άργησαν να επέμβουν, ήταν ξεκάθαρος: «Τα σχόλια που γίνονται δεν υφίστανται. Ηταν αμάξι μέσα στα ΚΥΤ. Το θέμα είναι ότι δεν μας άφησαν να ενεργήσουμε. Σπάσανε τα τζάμια, τα παρμπρίζ, έβγαλαν έξω τους συναδέλφους, τους πήραν τα κλειδιά, πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα, τα πάντα. Δεχτήκαμε επίθεση, βάλανε τα προσωπικά μας αντικείμενα δίπλα και τα καίγανε, φάγανε ξύλο συνάδελφοι, πήγανε στο νοσοκομείο».

Μοιράσου το άρθρο!