Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/07/2019 - 07:12

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο ήρθε στη Μυτιλήνη

Ένα σημαντικό βήμα για την πυρασφάλεια του νησιού μας έγινε με την άφιξη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που μαζί με τα δύο PZL αποτελούν τα εναέρια μέσα που σταθμεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου θα μείνει στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Βασικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πολλαπλών ρίψεων με βολές ακριβείας  και αποτελεί το πλέον ενδεδειγμένο μέσο αεροπυρόσβεσης σε κατοικημένες περιοχές, καθώς η δυνατότητα ελέγχου της ποσότητας νερού σε κάθε ρίψη δεν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

 

φωτογραφίες Γιώργος Γάζηλας

 

 

up date 

 Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση στο Lesvosnews.net  ανακοίνωση για το ελικόπτερο από τους εθελοντές πυροσβέστες.

"Κατόπιν ενημέρωσης  που είχαμε αλλά και των σχετικών δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο για την άφιξη και στάθμευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, το οποίο θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο τις  επόμενες  ημέρες, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι συνέβαλλαν ουσιαστικά ώστε να υπάρξει αυτή η θετική έκβαση, γεγονός  που αποτελούσε αίτημα όλων των εμπλεκόμενων, στο ζήτημα της πυρασφάλειας του νησιού μας.  Το εν λόγω ελικόπτερο φέρει κάδο επαρκούς όγκου νερού και μπορεί να τροφοδοτηθεί από θαλάσσης χωρίς να απαιτείται η επιστροφή του στο αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό. Ως εκ τούτου, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος επέμβασής του με αποτέλεσμα να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην διαδικασία κατάσβεσης και άρα απώλειας περιουσιών και δασικού πλούτου του νησιού μας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του 
Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου 

ΚΑΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"

Μοιράσου το άρθρο!