Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/10/2018 - 15:33

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα στο ΚΥΤ Μόριας - Διαταγή για ΕΔΕ

Α

νακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

-----

Η σκηνή μαγνητοσκοπήθηκε στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi, το οποίο θα προβληθεί απόψε στο ιταλικό κανάλι RAI tg2 και το δημοσίευσε η Ελληνίδα δημοσιογράφος Τζένη Τσιροπούλου.

Όπως αναφέρει η ίδια, επικαλούμενη μαρτυρίες προσφύγων, «υποχρεώνονται κάθε μέρα να στέκονται δύο με τρεις ώρες σε αυτές τις ουρές για να πάρουν πρωινό, το οποίο ίσα-ίσα προλαβαίνουν να φάνε και ξαναστήνονται στην ουρά για το μεσημεριανό και μόλις φάνε την τελευταία μπουκιά ξαναστήνονται στην ουρά για άλλες δυο-τρεις ώρες για να περιμένουν το βραδινό. Η αναμονή γίνεται σε έναν χώρο που μοιάζει με κλουβί».

 

Δείτε εδώ την σημερινή ανάρτηση του Lesvosnews.net  με το βίντεο που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Μοιράσου το άρθρο!