Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/07/2022 - 19:47

Σε ύφεση η φωτιά στη Λέσβο - Επίσημη ενημέρωση

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν

 Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα στην πυρκαγιά στη Λέσβο, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται μόνο ένα ενεργό μέτωπο προς την περιοχή Βρύσα στη βόρεια-βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, ενώ το μέτωπο προς την περιοχή του Σταυρού βρίσκεται σε ύφεση. 

   Στο πύρινο μέτωπο της Λέσβου, όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ, επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  Επίσης, κατόπιν εντολής του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής μέσω του συστήματος Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις πυρκαγιές στα Δαδιά, στη Λέσβο και στην Ηλεία. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής, είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων στις παραπάνω περιοχές. Τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου να συνδράμουν στην περιφρούρηση των ήδη καμμένων περιοχών Ρογκαδα ,Βρίσα,Σταυρός, Βατερά για τυχόν αναζωπυρώσεις και νέες εστίες για να επέμβουν άμεσα και να ενημερώσουν την πυροσβεστική που αυτή τη στιγμή επιχειρεί στο ενεργό μέτωπο. 

Μοιράσου το άρθρο!