Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/12/2019 - 05:59

Συγκλονιστικό βίντεο: Η διάσωση του πληρώματος του ακυβέρνητου πλοίου κοντά στο Σίγρι

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο Χίου και την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «New Leo», με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, ανοιχτά του Σιγρίου.

 

Τη διάσωση του πληρώματος φορτηγού-πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο αποτυπώνει βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας. Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στο βίντεο από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 9 μποφόρ. 

Το πλοίο «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών αρχών. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παραλαμβάνοντας τα 14 μέλη του πληρώματος. 

Το πλήρωμα μεταφέρθηκε στη Σκύρο και δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, φέροντας ελαφρά τραύματα. Προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε κλίση.


Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και τη διάσωση του πληρώματος.

 Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!