Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/04/2019 - 07:00

Σύγκρουση 22χρονου οδηγού δικύκλου με γάιδαρο στην Κάπη. Τραυματισμός οδηγού, νεκρός ο γάιδαρος (φωτο)

&n

bsp;

Νεάρος 22 ετών  την Παρασκευή το απόγευμα (5 Απριλίου 2019) συγκρούστηκε σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή της Κάπης Λέσβου με γάιδαρο ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου (ευτυχώς με ελαφριά χτυπήματα) και δυστυχώς ο θάνατος του άτυχου ζώου.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο Lesvosnews.net  η ανευθυνότητα στην συγκεκριμένη περιοχή και στα γύρω χωριά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί Πρόεδροι κοινοτήτων, αστυνομία και κάθε αρμόδιος για τα για  τα ασυνόδευτα ζώα που είναι μόνιμα στο δρόμο!  Πρόβατα κατσίκες γαϊδούρια αλλά και αγελάδες!

Οι κάτοικοι γεμάτοι αγανάκτηση δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν καμία λύση καθώς ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλων. Οι ιδιοκτήτες των αδέσποτων ζώων μέχρι σήμερα αδιαφορούν εντελώς και είναι πλέον θέμα χρόνου να υπάρξουν  απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές.  Από την άλλη είναι θλιβερό που τα ζώα αφήνονται εκτεθειμένα στον διαρκή κίνδυνο να χτυπηθούν από οχήματα. "Αυτό δείχνει και την "αγάπη" των ιδιοκτητών τους προς τα ζώα",  μας αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Αξίζει να τονιστεί ότι το πρόβλημα κυρίως με τα αδέσποτα κυρίως γαϊδούρια τους θερινούς μήνες αφορά ολόκληρη τη Λέσβο και είναι μια εικόνα που αποτελεί προσβολή για το νησί μας. Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες αφού χρησιμοποιήσουν τα ζώα για τις αγροτικές εργασίες το χειμώνα ( κυρίως ελαιοσυλλογή ) τα εγκαταλείπουν το καλοκαίρι για να μην έχουν οικονομική επιβάρυνση με τις ζωοτροφές.

Μοιράσου το άρθρο!