Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/04/2014 - 16:01

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία στο Σίγρι Λέσβου

pan style="background-color:#daa520;">up date 06/04/2014 Ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. βορειοδυτικά της νήσου Λέσβου.
Συγκεκριμένα το M/V «ANGEL ALIA» σημαίας Cook Islands, με 16 άτομα πλήρωμα, το οποίο είχε πορεία βόρεια προς Δαρδανέλια, συγκρούστηκε με το M/V «AMELAND» σημαίας Antiqua Barbuda, με 11 άτομα πλήρωμα και δρομολόγιο προς λιμάνι της Γαλλίας.
Άμεσα στο σημείο, κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ρήγμα στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης (fore peak) του «ANGEL ALIA», ενώ χτύπημα στο αριστερό μέρος της πρωραίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης, διαπιστώθηκε και στο «AMELAND».
Κατά δήλωση Πλοιάρχων, από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ
κατόπιν ενημέρωσης από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για άμεση αποκατάσταση  των ζημιών και επιθεώρησης τους, τα πλοία συνέχισαν το ταξίδι για τους λιμένες προορισμού τους.


Δύο φορτηγά πλοία υπό ξένη σημαία, συγκρούστηκαν 19 μίλια βορειοδυτικά από το Σίγρι της Λέσβου κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ούτε εισροή υδάτων παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν δεν αναφέρθηκε ρύπανση.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα πλήρωμα επιβαίνουν και στα δύο πλοία. Οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων σε επικοινωνία που είχαν με το ενιαίο κέντρο συντονισμού και έρευνας δεν ζήτησαν την παροχή βοήθειας, ωστόσο στο σημείο σπεύδουν ένα πλωτό και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής.

Μοιράσου το άρθρο!