Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/10/2019 - 22:04

Συνελήφθη 12χρονος (!) οδηγός στο Ίππειος Λέσβου.

Αναστάτωση και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η είδηση για τη σύλληψη ενός 2χρονου μαθητή στο Ίππειος λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 12χρονος οδηγούσε μηχανάκι χωρίς ασφαλώς να έχει δίπλωμα οδήγησης.  

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι 5 αστυνομικών οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου. Το όλο σκηνικό προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αρκετοί κατηγόρησαν τους αστυνομικούς για τον υπερβάλλοντα ζήλο. Από την άλλη αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για την εγκληματική ανοχή που δείχνουν μερικοί γονείς επιτρέποντας τα παιδιά τους να οδηγούν από τέτοια ηλικία. 

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Δ/νσης αναφέρει: 

 

Συνελήφθη, χθες (10-10-2019) στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, ανήλικος ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος, όπως διακριβώθηκε, άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, γονέα του ανηλίκου, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου.

Μοιράσου το άρθρο!