Αστυνομικό Ρεπορτάζ

19/09/2015 - 18:42

Συνελήφθη «κοράκι» στη Μυτιλήνη με 14 εξωλέμβιους κινητήρες διαφόρων εταιρειών

Σ

υνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, 30χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αγροτικό όχημά του, στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΗΣ” διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δεκατέσσερις (14) εξωλέμβιους κινητήρες διαφόρων εταιρειών, χωρίς παραστατικά.

Από την προανάκριση που διενεργεί η οικεία Λιμενική Αρχή, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω εξωλέμβιοι κινητήρες είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από σκάφη κατά την είσοδο παράτυπα εισερχόμενων αλλοδαπών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κατασχέθηκαν οι εξωλέμβιοι κινητήρες και το ανωτέρω όχημα.

 

ακόμη ένα "κοράκι", αυτή τη φορά στον τομέα των μεταφορών....

 
Συνελήφθη 49χρονος, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο - 6 - μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Συνελήφθη, χθες (18-09-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έξι (6) αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, προκειμένου να τους μεταφέρει από την περιοχή των Μιστεγνών της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.
Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την ίδια ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
Το παραπάνω όχημα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 631 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 49χρονου, κατασχέθηκαν. 
Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
 
-------------
 
Είναι θετικό ότι τον τελευταίο καιρό αστυνομία και λιμενικό έχουν επιτυχίες και οδηγούνται στην δικαιοσύνη τα "κοράκια" που προσπαθούν να πλουτίσουν πάνω στο δράμα των προσφύγων

Μοιράσου το άρθρο!