Αστυνομικό Ρεπορτάζ

09/10/2019 - 12:47

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 39χρονου στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Ταυτοποιήθηκε μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, 39χρονος αλλοδαπός, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος εντοπίζουν ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς και ακολούθως οργανώνουν μεθοδικά και πραγματοποιούν, έναντι αμοιβής, την παράνομη μεταφορά τους στην ελληνική επικράτεια, μέσω νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 39χρονου σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μηνός, στη Λέσβο και στη Χίο.   

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και οι τυχόν διασυνδέσεις του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Μοιράσου το άρθρο!