Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/09/2019 - 19:55

Τι ζήτησαν οι Πυροσβέστες από τον αρμόδιο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής

Συνάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής,  κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου, κ. Γ. Ντίνο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Δ. Σταθόπουλο και αντιπροσωπεία. 

Οι συνομιλητές τους κ. Κουμουτσάκου αναφέρθηκαν στο χθεσινό συμβάν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας και εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες εκεί, καθώς και τις αυξανόμενες ανάγκες τους σε τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Ντίνος ζήτησε από τον κ. Κουμουτσάκο να ενταχθεί και το Πυροσβεστικό Σώμα στην επικείμενη ανανέωση του Προγράμματος «Ασπίδα», για τη διευκόλυνση απόσπασης επιπλέον 20 πυροσβεστών στη Μόρια, κάτι που, σύμφωνα με υφιστάμενες πρακτικές, θα μπορούσε να καλυφθεί από κονδύλια της FRONTEX. 

 

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι το αίτημα θα μεταφερθεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με στόχο να υπάρξει θετική εξέλιξη.

 

---

φωτο Γιώργος Ντίνος από τα χθεσινά επεισόδια 

Μοιράσου το άρθρο!