Αστυνομικό Ρεπορτάζ

12/05/2020 - 10:35

Τουρκικά σκάφη «παρενόχλησαν» ψαράδες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Δείτε το βίντεο

Οι Τούρκοι φαίνεται πως προκαλούν με κάθε ευκαιρία σε θάλασσα και αέρα. Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Κατερίνα Ρίστα, τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό, ανοιχτά της Μυτιλήνης προσπαθώντας να το διώξει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κύριος Παναγιώτης δίνει τη μάχη του για το μεροκάματο στις νησίδες Τοκμάκια, τρία μόλις μίλια από τη Μυτιλήνη. Ξαφνικά, Τούρκοι λιμενικοί πλησιάζουν το αλιευτικό του με απειλητική διάθεση, ζητώντας του να τα μαζέψει και να φύγει με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα. 

«Εμείς τραβούσαμε ακριβώς στην οριογραμμή ήρθε αυτός είπε τα δικά του «να φύγουμε, να σταματήσουμε τον κινητήρα της μηχανής», ίσως να ήθελε να επιβιβαστεί και σε εμάς δεν ξέρω τις προθέσεις του. Εγώ έκανα τη δουλειά μου ήμουν νόμιμος , ενημέρωσα το λιμεναρχείο» περιγράφει ο Έλληνας ψαράς και προσθέτει πως ήταν άοπλοι και πως του έδειχναν να φύγει προς τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα απογείωνε την προκλητικότητα της , στοχοποιώντας ακόμη και  τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το φιλοκυβερνητικό τουρκικό περιοδικό Γκερτσέκ Χαγιάτ, τον  παρουσιάζει ως γκιουλενιστή γράφοντας πως βοήθησε τον άσπονδο φίλο του Ερντογάν, να  διοργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία  τον Ιούλιο του 2016.

 

«Όσο λυπηρή είναι η πράξη τόσο είναι και ιδιαίτερα σοβαροί και ανεύθυνοι οι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη κοινότητα της Τουρκίας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες» ήταν η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Ερωτήματα Δρίτσα-Κατρούγκαλου για την «Άσκηση Καταιγίδα»

Ο τουρκικός τύπος εστιάζει και στην  ακύρωση της προγραμματισμένης άσκησης «Καταιγίδα» με τις εφημερίδες  Χαμπέρ Τουρκ και αksam να γράφουν: Η  Ελλάδα την ανέβαλε λόγω Covid-19. Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Σύριζα.

«Θα πρέπει να εξηγήσει τις διαρροές προηγούμενων ημερών, με βάση τις οποίες ως λόγος ακύρωσης της «Άσκησης Καταιγίδα» αναφερόταν διαδικασία σε εξέλιξη για  συμφωνημένο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία» λέει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, την τουρκική προκλητικότητα καταδίκασαν οι ΥΠΕΞ της πενταμερούς Γαλλίας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Δένδιας.

Μοιράσου το άρθρο!