Αστυνομικό Ρεπορτάζ

01/10/2021 - 16:42

Τούρκος καπετάνιος κατήγγειλε «απειλές» ανοιχτά της Λέσβου

Τα τουρκικά μέσα κατηγορούν τους Έλληνες άνδρες της FRONTEX, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, λόγω υποψιών για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ο έλεγχος που πραγματοποίησαν άνδρες της FRONTEX σε τουρκικό ιστιοφόρο, για το ενδεχόμενο μεταφοράς παράνομων μεταναστών, ανοιχτά της Άσσου και απέναντι από την Λέσβο, προκάλεσε την αντίδραση τουρκικών μέσων.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ακίτ υποστηρίζει πως Έλληνες μέλη της FRONTEX, με όπλα στα χέρια, «πήδηξαν» στο ιστιοφόρο «Δαρδανέλια», λέγοντας προς το πλήρωμα πως έχουν υποψίες για διακίνηση μεταναστών.

Ο καπετάνιος του ιστιοφόρου Εμρέ Ακσόι, δήλωσε πως η έρευνα της FRONTEX πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση του ιδίου και των αρμόδιων τουρκικών Αρχών, υποστηρίζοντας πως «απειλήθηκε» από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο εσωτερικό του πλοίου. Ο ίδιος μετά το τέλος της έρευνας, και αφού δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, κατήγγειλε το γεγονός στις τουρκικές Αρχές.

 

«Οι Έλληνες είχαν συνεχώς τα χέρια τους στα όπλα απειλώντας μας πως θα μας οδηγήσουν στην Λέσβο, ενώ πραγματοποίησαν έλεγχο στις καμπίνες χωρίς της άδειά μας. Η συμπεριφορά αυτή μας έχει στεναχωρήσει» δήλωσε ο Ακσόι, συμπληρώνοντας πως τα μέλη της FRONTEX «δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι».

Η εφημερίδα δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από τη διάρκεια του ελέγχου, που έβγαλε με το κινητό του τηλέφωνο, ο καπετάνιος του τουρκικού ιστιοφόρου.

δ

 

protothema.gr

Μοιράσου το άρθρο!